Milyen a keresztény vállalkozó?

2014. május 28. 18:34
ÉRME-tagok
Érme Háló
Keresztény vállalkozóként is szembesítenünk kell magunkat lelkiismeretünkkel, a szeretetre vonatkozó jézusi tanítással.

„Az ÉrMeháló.hu körkérdésére (egyelőre) az alábbi nyolc válasz érkezett, mindegyik válaszadó az ÉrMe Üzleti Hálózat valamelyik szerveződésének tagja. Ha valamiképpen összegezni szeretnénk a visszajelzéseket, akkor azt mondhatjuk, hogy tagjaink alapvetően három szinten fogalmazták meg a keresztény vállalkozóval szembeni elvárásokat; ezek természetesen nem nagyon értelmezhetők egymástól függetlenül, inkább valamiképpen egymásra épülnek.

 
1. Az elvárások első csoportja az általános vállalkozói tisztességgel függ össze. Tartsuk be a törvényes kereteket, ne trükközzünk, ne ügyeskedjünk mások rovására, hosszú távon próbáljunk sikeresek lenni.
 
2. Az elvárások másik csoportja az emberi kapcsolatokkal hozható összefüggésbe: vegyük figyelembe embertársaink igényeit, azokét is, akikkel üzleti, illetve munkatársi kapcsolatba kerülünk. Emberi kapcsolataink tekintetében folytassunk erkölcsös életvitelt, a magánéletben éppúgy, mint az üzleti és munkakapcsolatokban.
 
3. Az elvárások harmadik szintje egyfajta tudatossággal kapcsolatos: keresztény vállalkozóként is szembesítenünk kell magunkat lelkiismeretünkkel, a szeretetre vonatkozó jézusi tanítással. Nem biztos, hogy ebből minden helyzetre érvényes szabálylista fogalmazható meg, de a folyamatos mérlegelés és lelkiismeretvizsgálat mindenképpen kötelesség.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés