Közteherviselés

ATV: A kormány újra napirendre tűzi a reklámadót

2014. június 1. 12:16
Az ATV információi szerint hétfőn egyéni képviselői indítvány formájában nyújtják be az Országgyűlésnek a reklámadóról szóló törtvényt. A kormány tavaly már tervezte a hazai médiapiac megadóztatását, de erről a tervéről átmenetileg lemondott.

A választások után a Fidesz-KDNP újra napirendre tűzi a médiacégeket érzékenyen érintő törvényt – értesült állítása szerint kormányközeli forrásokból az atv.hu, ami szerint hétfőn egyéni képviselői indítványként nyújtják be az Országgyűlésnek a reklámadóról szóló törtvényt.

A tervezet szerint az adóalap fél milliárd forintot meg nem haladó része után nem kell a cégeknek reklámadót fizetniük. 5 milliárd forintig 1 százalékot, az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó, de 10 milliárd forintot meg nem haladó része után 10 százalékot, 10 milliárd forintot meghaladó, de 15 milliárd forint alatt 20 százalékot, 15 és 20 milliárd között 30 százalékot, míg 20 milliárd forintot meghaladó rész után 40 százalékot kell adózniuk a médiavállalatoknak.
 
A reklámadó elsősorban a hazai kereskedelmi televíziókat érintené, emellett a tervezet külön kitér azokra a szolgáltatókra is, amelyek Magyarországon nem telepedtek meg, de napi műsoridejük legalább felében magyar nyelvű médiatartalmat tesznek elérhetővé a hazai piacon. Reklámadóval sújtanák – az egyébként is nehéz helyzetben lévő – nyomtatott napi- és hetilapokat, valamint az internetes portálokat, szabadtéri reklámhordozókat és járműreklámokat is.  
 
A kormány az igazságosabb  közteherviselés jegyében akarja kivetni az új terhet a „jelentős nyereséget termelő” médiaszektorra. A kormány tavaly már tervezte a hazai médiapiac megadóztatását, de erről a tervéről átmenetileg lemondott. 
 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki irigy így járt, csináld okosabban..vagy maradj csendben

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés