Hogyan győzi le az Intel a big datával a Parkinson-kórt?

2015. október 10. 13:17
David Shamah
ZDNet
A legtöbb infokom óriás igyekszik kihasználni az intelligens adatelemző platformok fejlesztésében rejlő üzleti lehetőségeket. Az Intel nem tartozik közéjük.

Az Intelt nem bigdata-cégként ismerik, legalábbis abban az értelemben biztosan nem, mint például az adatelemző platformokban és alkalmazásokban élenjáró Microsoftot vagy az IBM-et. Filozófiájuk, hogy a munkát meghagyják a partnereknek, és ők "csak" a technológiát szolgáltatják.

Annak ellenére, hogy a vállalatnak nincs nyilvánosan hozzáférhető bigdata-platformja, házon belüli megoldásaikkal olyan területeken próbálnak eredményt elérni, mint például a Parkinson-kór kutatása és a betegség elleni küzdelem.

A betegekről különféle Intel-fejlesztésű készülékekkel gyűjtik az adatokat, ami másodpercenként és páciensenként mintegy 300 megfigyelést jelent. Elemzésükhöz nyílt forrású platformokat, például az Intel által optimalizált számítási felhőben működő Clouderát használják. Az eredmények alapján a tudósok képesek felmérni a kór stádiumait és a beteg reakcióját a kezelésekre.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés