Szuperkemény Android-tablet afrikai iskolásoknak

2015. október 18. 12:58
Egy kenyai projekt a legelmaradottabb országrészek iskoláiba is el akarja vinni az internetkapcsolatot és az online oktatási eszközöket.

A BRCK csomag masszív tokból, szinte eltörhetetlen tabletből, hasonlóan strapabíró router/modemból áll, beépített mikroszerverrel. Úgy néz ki, mintha katonai vagy rendőregységeknek szánták volna, pedig nem. Sokkal békésebb, humanitáriusabb gondolatok jártak a fejlesztők fejében.

A csomag ugyanazoknak a kenyai tervezőknek a munkája, akik az Ushahidi válság-térképező szoftvert fejlesztették. Rendeltetése, hogy elvigye a legelmaradottabb kenyai vidékek, majd az egész kontinens iskoláiba az internetkapcsolatot és a digitális taneszközöket, például könyveket.

A BRCK csapat évekkel ezelőtt hívta fel magára a figyelmet egy sikeres Kickstarter pénzgyűjtő kampánnyal, a falusi közösségeknek fejlesztett 3G routerrel/modemmel. A mostani csomag Kio Android tablettel egészül ki. Teljesítménye nem jelentős, viszont kifejezetten arra fejlesztették, hogy a legdurvább körülmények között se menjen tönkre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés