A FLIGBY: egy "komoly játék"

2015. október 21. 7:20
Csíkszentmihályi Mihály pszichológus flow alapú vezetésfejlesztő rendszerében egy virtuális kaliforniai borászatot menedzselhetünk.

A FLIGBY Csíkszentmihályi Mihály pszichológus flow metódusára épülő vezetésfejlesztő szimulációs és értékelő rendszer. Úgynevezett „komoly játék", melynek során a „játékosai" egy virtuális kaliforniai borászatot menedzselhetnek: nemcsak a mindennapos céges stratégiát kell levezényelniük, de csapatot építeni, a belső személyes feszültségeket elcsitítani és nyereségessé téve a céget elnyerni a „Spirit of the Wine" díjat a játék végén.

A szimulációban a Turul borászatot kell menedzselnünk, ez Csíkszentmihályi professzor találmánya. Ő olyan helyszínt akart, hogy  a vezetők ne tudjanak a már megszokott szervezeti sémákban és megoldásokban gondolkodni, hogy igazi komoly nóvumot és kihívást kapjanak. Mellesleg az első kaliforniai borászatot egy kalandos életű honfitársunk Haraszthy Ágoston alapította a Sonoma völgyében a XIX. század végén. A játékban nyolc embert kell irányítanunk, ők egy kortárs borászat archetipikus szereplőit alakítják, a saját személyes ellentéteikkel, konfliktusaikkal és mikro-történetükkel. Van felettesünk is, ez a borászat tulajdonosa, aki időnként keményen bele is szól a „munkánkba". A kihívás nagy, hiszen csapatjátékosnak is kell lenni, de közben a tulajdonos elvárásainak is meg kell felelni (két malom között őrlődünk folyamatosan).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés