Gépi rendszer utánozza az emberi viselkedést

2015. október 29. 14:03
A madridi III. Károly Egyetem kutatói az emberi viselkedést utánzó rendszert fejlesztenek. Az Anxo Sanchez vezette IBSEN projekt az uniós „Új ötletek radikálisan új technológiákhoz” (FET) program része.

„Az új rendszerrel gazdasági-társadalmi válságok alatti viselkedéstípusok jelezhetők előre, emberszerűbb robotok vagy mesterségesintelligencia-jellegű avatárok alkothatók. Igyekszünk lerakni az alapokat ahhoz, hogy ezzel a megközelítéssel a társadalomtudományok hatékonyabban kezeljék a technológiákhoz így vagy úgy, de mindig kapcsolódó problémákat.

A kísérleteinkben többezer személynek kell a szimultán bemutatásra kerülő együttműködési, közösségi és gazdasági problémákban rejtett mintákat felfedezniük. Ezek a minták segítik őket a döntéshozásban. Az összegyűjtött információk alapján az emberi viselkedést utánzó robotot alkotunk. A legfőbb gond az új protokoll megtervezése. Úgy kell működnie, hogy a résztvevők egyszerre érjenek rá, és valóban kommunikáljanak, folytassanak interakciókat. Nem laboratóriumban, hanem a valóságban figyeljük meg őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában