A jövő és a Dolgok Internete

2015. november 6. 9:32

Jonathan Camhi
Business Insider
A Dolgok Internete (IoT) az ipari forradalomhoz hasonló mérföldkő lehet az emberiség életében, hiszen minden tárgyunk rá fog csatlakozni a Nagy Hálózatra.

A Dolgok Internete (IoT) az ipari forradalomhoz hasonló mérföldkő lehet az emberiség életében. Az, hogy szinte minden dolgot beköthetünk egy intelligens hálózatba és az internetbe teljesen megváltoztathatja a világunkat. Az üzlet, a politika, de a hétköznapi élet minden pontján tárgyaink hirtelen intelligensek lesznek és új fajta kapcsolatba léphetünk velük.

A Busines Insider 2 éves munkával készített egy tanulmányt, hogyan fogja megváltoztatni a közeljövőben az életünket a Dolgok Internete.

Néhány érdekes dolog a tanulmányból:

2020-ra 34 milliárd eszköz lesz az internetre kötve, jelenleg 10 milliárd ilyen okos dolog működik. Az IoT kompatibilis tárgyak száma ugrásszerűen fog megnőni, míg a hagyományos képernyős megoldások (táblagép, okostelefon, asztali gép) stagnálni fognak a tanulmány szerint, vagyis zsákutcának minősülnek. A következő 5 évben 6 trillió dollárt fognak ilyen Dolgok Internete alapú megoldásokra költeni a világon. A legfontosabb IoT használó az üzleti világ lesz. Egyrészt a működési költségeiket lehet a használatukkal lefaragni, a produktivitás drasztikusan növelni és új piacokat lehet teremteni is ezekkel az IoT megoldásokkal és fejlesztésekkel. Megjelennek az intelligens otthonok és városok, de az állampolgárokat is sokkal egyszerűbben lehet ellenőrizni majd a Dolgok Internetével, hiszen ilyen egy-egy ilyen IoT eszközt kötelező lesz majd használnunk a hétköznapokban. A mezőgazdaság teljesen átalakul, az emberi erőforrást valójában először nem a robotok, hanem az IoT eszközök fogják kiváltani.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés