Forradalmi újdonságok a CES 2016 eCommerce Piacterén

2015. november 12. 18:58
Digitális megoldások a virtuális valutától az emotikonos pizzarendelésig

Újgenerációs mobilfizető applikációkkal, innovatív beléptető rendszerekkel, sosem látott felhőalapú megoldásokkal és megannyi izgalmas újdonsággal érkezik a CES 2016 egyik nagy dobása, az eCommerce Piactér, mely igazi Kánaán az online vásárlás iránt érdeklődőknek. Itt mutatkozik be például a Digitális Fizetőeszközök Fóruma, de kiderül az is, hogyan néz ki a jövő e-pénztárcája, milyen lesz a modern mobilfizetés, miként fest majd a virtuális valuta, és milyen szerepük lesz a kriptográfiai megoldásoknak mindennapos életünkben.

„Az e-kereskedelem fejlődése egyre inkább átalakítja a cégek működési moduljait, mind az üzleti folyamatok, mind a fogyasztókkal való kapcsolattartás területén. Az iparági innovációk új szintre emelkedtek, a lehetőségek száma ma már végtelen. Alig várjuk, hogy a CES 2016-on betekintést nyerjünk az online kereskedelem jövőjébe!” – véli Gary Shapiro, a Las Vegas-i „kütyüshowt” szervező Consumer Electronics Association (CEA) elnöke.
 
A digitális kereskedelem jövője minden kétséget kizárólag hatással lesz életünkre, ami itthon is jól érzékelhető. 2014 végére már 230 milliárd forintnál járt a magyarországi online kiskereskedelmi forgalom, melynek közel 20%-a származott műszaki cikkek értékesítéséből. Az otthonról történő vásárlások elterjedésének pedig csak még inkább megágyazott az idén március óta életben lévő vasárnapi országos zárva tartás. Az e-kereskedők leginkább abban látják ennek előnyét, hogy ezeken a napokon olyan fogyasztókat is el tudnak csábítani az online áruházak, akik ez idáig csak offline költekeztek. A kutatásból az is kiderül, hogy a vásárlók majd egyharmada már rutinosnak számít, hisz évi több alkalommal is vásárol online, a fizetés módok tekintetében azonban nálunk még mindig a készpénzes utánvét a legnépszerűbb, az elektronikus megoldások helyett. A 2016-os CES-en bemutatásra kerülő újdonságok hatására azonban ez is gyökeresen megváltozhat.
 
Az eCommerce jelentősége és fejlődése megkérdőjelezhetetlen és egyelőre megállíthatatlannak tűnik, sorra újulnak meg az alig néhány hónapos technológiák, egymást érik az innovatív ötletek és az egyre kényelmesebb módszerek. A CES új piacterén mutatkozik be például a Digitális Fizetőeszközök Fóruma, ahol a vásárlás digitalizálódását elősegítő megoldások és lehetőségek jövőbe vezető világát ismerhetjük majd meg. Kiderül, hogyan néz majd ki egy e-pénztárca, milyen lesz a modern mobilfizetés, miként fest majd a virtuális valuta, és milyen szerepük lesz a kriptográfiai megoldásoknak mindennapos életünkben.
 
A soron következő CES-t 2016. január 6–9. között rendezik Las Vegasban. A kiállítás és szakmai találkozó közel 100 ezer négyzetméteren, több mint 3600 kiállítónak ad helyet, akik a világon akár először itt mutathatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a fogyasztói elektronika teljes ökoszisztémájából. További információ a CESweb.org honlapon.
 
A CES a globális fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléje. A CES már több mint 40 éve a fejlesztők és az úttörő technológiai újítások legfontosabb globális színpadát jelenti. A tech szupershow a technológiai ipar minden szegmensének teret kínál. A CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) a 285 milliárd dolláros amerikai szórakoztató elektronikai ipar elsőszámú szakmai szervezeteként szponzorálja és szervezi a CES kiállítást, ahová a világ üzleti vezetőit, úttörő gondolkodóit invitálja, bemutatva az iparág legrelevánsabb trendjeit. Kövesse a CES-t a www.CESweb.org weboldalon illetve a közösségi médiában. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés