A mérnökök álma

2015. december 1. 13:14
Ken Yeung
VentureBeat
A Microsoft a HoloLens kevert valóságos holografikus megoldását az Autodesk cég Fusion 360 platformjával próbálja ipari környezetben kamatoztatni.

A Microsoft a Windows 10 operációs hardvereinek a bemutatóján demóztatta meg a HoloLens megoldását, ami nagy sikert aratott. Sokan viszont fanyalogtak mire is jó a virtuális valóság és fizikai valóság keverése, hiszen ez nem kibővített valóság, hanem valamilyen kevercs dolog. Mire is lesz ez jó, ha tényleg nem a népszórakoztatásra, hanem valamilyen komolyabb feladatra is használni szeretnénk valaha? Íme megérkezett a válasz, a holografikus HoloLens megoldást az Autodesk legújabb trendi fejlesztésében a Fusion 360 platformon használják már. Vagyis ipari felhasználásra fogták a Microsoft találmányát, ahol mérnökök és ipari formatervezők tudnak vele együttműködve dolgozni a virtuális terekben.

Csak ki kell választani a Fusion 360 fejlesztői környezetben található virtuális teret, a modellek pedig előttünk állnak rögvest, valós térben és méretben. 3D rendereltek, módosíthatóak és mozgathatóak, mintha egy Autodesk 3D tervezőprogramot vetítenénk ki a térbe. Nem csak az iparban, hanem bármely 3D modellezhető termék bemutatására is kiváló megoldás lehet ez. Már a fejlesztés közben lehet tesztelni, hogyan fog majd a valóságban működni, sőt bármikor lehet azt módosítani a kívánalmaknak megfelelően még a tömeggyártás előtt is szabadon. Maga a HoloLens és a Fusion 360 megoldás csak a jövő év közepétől lesz elérhető hivatalosan.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés