Új designnal tér vissza a GoogleGlass?

2015. december 1. 18:00
Az Egyesült Államok Szabadalom és Védjegy Hivatala november 24-én szabadalmi oltalmat adott a Google „viselhető készülékének, kimeneti és bemeneti szerkezetekkel”, magyarán új formát kaphat a GoogleGlass.

A Google csodaszemüvege 2013 áprilisában debütált, a nagyközönség 2014 májusától vásárolhatta meg. 2015. januárban viszont leállították az értékesítést, és a projektet is átnevezték Aurorára. A Wall Street Journal júniusban számolt be arról, hogy az új generáción dolgoznak, amelyet üzleti használatra szánnak. A The Information november elején írta, hogy több változatot fejlesztenek: egyikükkel az üzleti világot, egy másikkal a sportot célozzák meg. Az üzleti változatnak van képernyője is.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy melyik prototípusra, esetleg valami másra vonatkozik a szabadalom. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy sok szabadalomhoz hasonlóan, ebből sem lesz semmi.

A szabadalom illusztrációján az arcnak csak az egyik felét elfoglaló kígyóformájú eszköz látható. A bal fülé mögé simul, homloktól a szemig ér. Összességében kevésbé feltűnő, mint az eredeti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés