Az intelligencia jövője

2015. december 7. 14:50
Milyen következményekkel jár a mesterséges intelligencia, veszélyes lehet, vagy sem, mire készüljünk fel? A Cambridge Egyetemen új kutatóközpont próbálja a legszélesebb kontextusban megválaszolni ezeket a kérdéseket.

A Leverhulme Trust brit alapítvány 10 millió fonttal támogatja a Cambridge Egyetemet, hogy tanulmányozza a mesterséges intelligencia (MI) hatásait az emberiségre.

Sok vezető MI-szakértő szerint az emberi szintű gépi értelem megjelenése lehet a történelem legjelentősebb, már ebben az évszázadban megvalósulható eseménye, viszont a technológia elágazásait, következményeit mindenképpen mélyebben, alaposabban elemezni kell.

E célra alapítanak interdiszciplináris kutatási központot a Cambridge Egyetemen, ahol az MI lehetőségeit és kihívásait vizsgálják. Informatikusok, filozófusok, pszichológusok, társadalomtudósok és mások fogják kutatni, és igyekeznek megválaszolni a felmerülő technikai, gyakorlati és filozófiai kérdéseket.

A Cambridge Egyetem által vezetett együttműködésben más felsőoktatási intézmények is részt vesznek: Oxford, Imperial College London, Berkeley.
 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés