Ericsson-felmérés: 5 éven belül mesterséges intelligencia helyettesítheti az okostelefont

2015. december 12. 18:00
Nem praktikusak, hamar lemerül az elem, nem viselhetjük őket magunkon, a virtuális valóság és a 3D is jobb náluk – panaszkodtak egy Ericsson-felmérés résztvevői az okostelefonokra.

Az Ericsson 2016 tíz toptrendjéről szóló beszámolójában 5 ezer okotelefon-felhasználóval végzett felmérés alapján megállapította: öt éven belül mesterségesintelligencia-interfészek veszik át az okostelefonok szerepét.

A felhasználók szerint az MI sok hétköznapi tevékenységet fog végezni: internetes keresést, utazási tanácsadást, de személyi asszisztensként is működhet. A megkérdezettek 44 százaléka jó tanárt, harmada megfelelő cégvezetőt lát a gépi értelemben. Harmaduk kényes témánál jobban megbízik egy MI-ben, mint az emberben, 29 százalékuk pedig szívesebben járna MI orvosi rendszerhez, mint humán kollégájához.

Az okostelefonok lehetőségeit a többség behatároltnak tartja. Nem praktikusak, az elemek kapacitása véges, nem viselhetjük őket magunkon (nem viselhető technológiák), a virtuális valóság és a 3D is jobb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés