Google Glass 2.0

2015. december 29. 9:34

Jon Fingas
Engadget
A Google nem adja fel, jövőre debütál az új kibővített valóságos szemüvege a Google Glass 2.0. Ugyan hivatalosan még nem jelentették be, de kiszivárogtak róla képek az FCC-től, állítólag már a CES 2016-on be is mutatják a jövő héten.Sokáig tesztelték a Google Glass-t, de az első változata nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért újratervezték az egész konstrukciót. A Google nem adja fel azt az elképzelését ugyanis, hogy a jövő szoftvermegoldásait a kibővített valóság (AR) segítségével valósítsa meg. Át is pozicionálták az eszközt rögvest, a 2.0-ás verzióban már a munkavégzésre koncentrálnak és nem a szórakozásra. Erre utal az is, hogy összehajtogatható a szemüveg, csak egy füle van így, hogy könnyebben lehessen mindenféle munkavégzés közben is használni, ha nincs szükség rá, csak összezárjuk. Kapott egy nagyobb akkumulátort, hogy tovább lehessen használni terepen is és egy erősebb Intel Atom processzort a nehezebb számítási feladatok kivitelezéséhez.

Az új szemüveg nemhivatalos képei az FCC (Federal Communications Commission) oldaláról szivárogtak ki, tehát akkor már az engedélyezési folyamat elindult és javában zajlik és tényleg így fog majd ki is nézni a valóságban. Láthatóan ergonómiailag átkonstruálták az egész szerkezetet (a kerekebb formák itt is megjelentek, de a fejhez is jobban illeszkednek már így), hiszen sokkal egyszerűbb és könnyebb vázat láthatunk a képeken, sőt tollhoz hasonlítóra is lehet hajtogatni, ha nem használjuk.
 
 
Érdekes a képek megjelenítéséért felelős prizma is nagyobb lett, tehát változtattak a felbontáson is vélhetőleg. A mai divatnak (Apple és Microsoft) mágneses lett a töltőcsatlakozó, de van végre a kákán is csomót kereső adatvédelmi antagonistáknak világító LED is rajta, hogy lehessen látni most benne leszünk a TV-ben, mert kamera üzemmódba helyezte magát a Google Glass 2.0-a. Ha minden igaz a CES 2016 nagy meglepetése lehet az eszköz az Ipar 4.0-a mozgalom elterjedésének nagy segítőtársaként. Kereskedelmi forgalomban viszont még nem tudni mikor kerülhet és az sem, vajon lesz-e lájtos otthoni felhasználóknak szánt változat is belőle.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés