Family Hub, a jövő hűtője

2016. január 5. 9:30

Evan Blass
VentureBeat
A Samsung nem cicózott megalkotta a CES-re a családi okoshűtőt, ami minden tud, ami szemünk és szájunk ingere lehet 2016-ban.

A Family Hub internet nélkül nem lenne okos, de első pillantásra a brutális 21,5 colos kijelző az, amit feltűnő benne. Oké családi, mert 2 ajtós, mint manapság már minden hűtő Amerikában, de minek rá ekkora jelző? Ezen nézhetjük meg például azt, hogy mi van belül éppen, nem kell kinyitni és felborítani a benti hűtő ökoszisztémáját végre, ugyanis a Family Hub kínosan pontosan ügyel a belső hőmérsékletre és páratartalomra, erről részletes statisztikát is láthatunk a monitoron. Sőt azt is tudja, mi van benne éppen, ha kifogyna valami, akkor egyszerűen megvásárolja nekünk a kedvenc online élelmiszer kereskedőnktől (nyilván szól előtte, hogy le akarja meríteni a kosztköltséget és mennyit ajánl, ami beleférne még a termékekből a monstrumba).

A Family név arra is utal a Samsung hűtőjében, hogy a monitoron tudunk üzenni családtagjainknak, sőt a gyerekeknek be is állíthatunk figyelmeztetéseket, fotót küldhetünk rá és emaileket is meg videókat (hűtőmágnest is lehet rá tenni azért). A jövőre is gondoltak vele, mert kompatibilis a Samsung SmartThings Internet-of-Things rendszerével, tehát más okos dologhoz is csatlakoztatható lesz majd. Amúgy Android alapú a rendszer, mint minden Samsung termék, így a TV-re is lehet majd üzenni vele a nagyinak az IoT-vel. Sajnos az ára még nem ismert és csak Dél-Koreában lesz elérhető a kereskedelmi forgalomban először, még idén tavasszal.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés