Kínai nyelvű híradót indít az állami hírtévé

2016. január 5. 10:55
Hétfőtől mindennap kínai nyelvű híradó is látható az M1 aktuális csatornán. A kezdeményezést a közmédia azzal indokolta, hogy kiemelten fontosnak tartják a hazánkban élő, dolgozó kínai állampolgárok első való kézből tájékoztassák a magyar politikai és gazdasági döntésekről.

Kínai nyelvű híradó is látható hétfőtől a M1 aktuális csatornán - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Facebook-oldalán kedden. A kínai híradó minden nap az orosz híradó után látható majd - írták.

Kiemelték, a híradás elindításánál fontos szempont volt, hogy Kína stratégiai jelentőségű gazdasági partnere Magyarországnak. Hozzátették, a közmédia kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazánkban élő, dolgozó kínai állampolgárokat is első kézből tájékoztassa mind a magyar politikai, mind a gazdasági döntésekről.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én Merkel asszony újévi üdvözletét már arab felirattal néztem. Még nem minden tiszta, de igyekszem haladni a dzsihádista migrációval.

Abszolúte indokolt a kínai adás: a magyar "demokrácia" lassan pont olyan szintű, mint a kínai népi demokrácia. Mellesleg a kormánykommunikáció éve óta olyan kamunyelven folyik, amit senki sem ért...

Ezt a pénzt a kínai piacok pénzügyőri ellenőrzései gyakoriságának növelésére is lehetne fordítani.

ليس على ما يرام جدا

anyanyelvi közszolgálati adást minden 10 ezer fős nációnak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés