A robot Miki egér még zenél is

2016. január 13. 12:30
Bryan Lufkin
Gizmodo
Egy lengyel cég kinetikus hangmintázó-szobrot készített, a Mickeyphon egy hatalmas Disney figurához hasonlít, de egy interaktív relaxációs szobor valójában.

A PanGenerator Mickeyphon szobra egy remek műalkotás, de egy interaktív szempler (hangmintavevő) is egyben. Keltsünk bármilyen zajt vagy hangot hatalmas füleivel felénk fordul, majd ritmust generál a zajokból rögvest. Ha újabb ingerek érik akkor ezeket is beleszövi a zenéjébe, közben meg is jeleníti grafikusan a hangzó anyagot a hálás közönségének. A robot végtelen mennyiségű zajt képes zenévé konvertálni és ezeket variálja is folyamatosan.

Elsősorban gyerekek számára készítették, de már több cég is jelentkezett, hogy más szoborba is bele lehessen tenni a Mickeyphon „lelkét”, mert annyira jól működik az ötlet  a gyakorlatban. Képzeljük el, egy cégnél ilyen „birkózó szobát” készítenének, ahova beküldhetjük az ideges alkalmazottakat, ordítozzanak a kinetikus és interaktív robottal. Valószínű néhány percnyi küzdelem után felfrissülve távoznának és még bocsánatot is kérnének a legtöbb esetben. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés