A jövő bőröndje kutyaként követ minket

2016. január 13. 7:17
Mashable
Jessica Plautz
A CES közönségének kedvence volt a NUA Robotics méltatlanul elfeledett robotbőröndje.

Bőröndöt cipelni, húzni és szerencsétlenkedni vele egy utazáson mindig nagy kihívás, hiába a legmárkásabb cégek darabja, pl. Samsonite, mindig van vele valami probléma. A frusztráló utazás élményét ismerhették a NUA Robotics mérnökei is, így feltalálták a robotbőröndöt, ami automatikusan követi a gazdáját bárhova is megy utazása során.

 
Nem a NUA találta fel a spanyolviaszt, mert a bőrönd nem a gazdáját, hanem annak okostelefonját követi, Bluetooth-on keresztül csatlakozik hozzá. Ha mozog a telefon, akkor követi ahova a mobil is megy. A bőrönd azért kapott kamerát is, amivel ki tudja kerülni az elébe vetődő akadályokat (emberi lábakat, kutyákat, részeg angol legénybúcsúra érkező turistákat és egyéb a bőrönd életét megkeserítő objektumokat). Egy telefont több bőrönd is tud követni, de kérdés az mennyire lesz biztonságos az ilyen bőrönd, hiszen a Bluetooth kínálja magát, hogy valaki feltörje a gazda és bőröndje kapcsolatát. Egy repülőtéren és egy zsúfolt állomáson pedig nagyon könnyen lába is kelhet egy ilyen divatos robotbőröndnek és hogy bizonyítja majd igazi gazdája az ő bőröndje ez és nem az azt megszerző hekkeré?
 
 
Mivel a CES-en nagyon rákattantak a robotbőröndre még az év első felében lesz belőle vásárolható termék is, sőt hölgyeknek ilyen banyatankra és macskaszállítóra is lenne igénye derült ki a kiállításon. Ha jól sáfárkodik a NUA Electronics, akkor ez lesz 2016 nyarának a sztárterméke. Vajon a kínaiak mikor másolják le ezt?
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezen a CES-en csak haszontalan hülyeségeket mutogatnak? Méghogy a jövő...

Ja. Fenyegető konkurenciája az öngyilkos terroristáknak. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés