Még egy robot sem takarít alaposabban, mint egy ember

2016. január 16. 8:52
Andrew Liszewski
Gizmodo
A DARPA Atlas robotja nagy feladatot kapott, ki kellett takarítania otthonát. Nem úgy sikerült, ahogy elképzelték a tervezői.

A DARPA Robotics Challenge folyamatosan teszteli milyen valós helyzetekben és hogyan tudnak a robotjai viselkedni. Vezetni már elég jól tudnak, lépcsőt mászni és futni is. Viszont mivel a jövő robotjait valószínűleg először majd házicselédnek alkalmazzák kipróbálták milyen is az, ha rábízzuk az ATLAS nevezetű emberszabású robotra a takarítási feladatokat. A gépembert a Florida Institute for Human and Machine Cognition (IHMC) készítette fel a feladatára, vagyis beleprogramozták hogyan csinálja ezt a kellemetlen feladatot egy valódi ember. A söprögetés, porszívózás és porcicákkal való harc rejtelmeibe avatták be a robotot.

Aztán jött a meglepetés, mert a több millió dollárba és megannyi emberórányi fejlesztésbe kerülő robot csak ímmel-ámmal végezte el a feladatát. Mint egy férfi sóhajthatnak fel hölgyolvasóink. Úgy tűnik a legegyszerűbb dolgok lesznek a robotika legnagyobb kihívásai napjainkban és nem az, hogy a gépemberek elveszik a munkahelyeket. A takarítónők és a háziasszonyok még kaptak tehát néhány évet!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés