Jön a Minecraft oktatási változata

2016. január 20. 8:49

Jacob Kastrenakes
The Verge
A Microsoft oktatási célra készült speciális változattal rukkol elő nyáron a népszerű pixeles játékból.

„A Minecraft Education Edition az eredeti program kibővített változata lesz, a tanárok számára ad speciális eszközöket, hogy az iskolákban is fel tudják használni a különböző tantárgyak oktatása közben (nemcsak informatika, hanem kémia, biológia és egyéb tantárgyak is belekerülnek majd fokozatosan).  A pixeles játék már 40 országban működik oktatási célból sikerrel, az Education Edition az eddigi tapasztalatokat ötvözi és az oktatók megjegyzései alapján kap új részeket és világokat. Ilyen például a történelem oktatására szolgáló világtérkép, ahol az egyiptomi piramisokat lehet megtekinteni, de Pompeii, az ókori görög világ csodái is belekerültek.

 

Egy halom feladványt is belerejtettek, de fényképező és fotókatalogizáló is a részévé vált az iskolai változatnak. Nem kell félni megmarad a játékos része, ezek a tanításra szóló részek csak kiegészítőként jelennek meg az eredeti változatban. Viszont érdekes tény, hogy mennyire komolyan gondolja a Microsoft ezt az oktatási dolgot, a tanároknak óravázlatokat és a Minecraft Mentors szoftvert is mellékelnek (itt sajátíthatják el a Minecraft szűz tanerők hogyan lehet hatékonyan oktatási feladatokra is munkára fogni a pixeles építkezős birodalmat).
 

Hogy zökkenőmentes legyen az átmenet a nyári szünetre lett időzítve az Education Edition változat megjelenése, így az oktatók is tesztelhetik. Addig viszont elindult egy közösségi oldal, ahol mindent meg lehet tudni mi vár a diákokra majd szeptembertől, ha tényleg használni is fogják a Minecraftot az órákon. Sokan vészharangot kongattak meg akkor, amikor bekebelezte a játékot a redmondi cég, de látható ugyan pénzt is akar belőle csinálni, de azért kihasználja az oktatási kártyát is, hiszen ha az iskolában is ezt használja a gyerek, majd megveszik a szülők neki otthonra is a Minecraftot biztosan.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés