Már több, mint 1 milliárdan gmaileznek

2016. február 2. 9:14

Jon Fingas
Engadget
A Google levelezője ma már kötelező, mindenkinek van már majdnem gmailes emailje.A Google (pontosabban hivatalosan már Alphabet) megerősítette, hogy átlépték az 1 milliárdos álomhatárt, ennél már több felhasználójuk van biztosan tegnap óta. Tavaly május végétől állítólag 100 millió új felhasználó kapott rá az elektronikus levelezés örömére (sokszor ugye kényszerből, mert a hivatalok csak így tudnak kapcsolatba lépni velük, mint a magyar ügyfélkapunál például).

Az a legérdekesebb, hogy mi tartott ennyi ideig, hiszen a Facebook is hamarabb (tavaly nyáron) átlépte ezt a bűvös felhasználói számot, tehát a közösségi médiáskodás sokkal fontosabb, mint az elektronikus levelezés? Pedig egy Facebook fiókhoz kellene alapból egy email azonosító is.
 

Az Alphabet viszont elárult egy kulisszatitkot is egyre kapósabb a Gmail turbósított változata az Inbox is, különösen azért, mert ezzel automatikus válaszokat generálhatunk a beleépített mesterséges intelligenciával egyszerűen. Az Inbox forgalmának a 10%-át a mesterséges intelligencia generálja, de nem kell félni attól, hogy a jövőben majd a gépek leveleznek egymással kizárólag, hiszen látható a „core business” a Gmail lépte át az 1 milliárdos álomhatárt, amit még hús és vér emberek kezelnek vélelmezhetőleg.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az 1 milliárdból 130.000 kínai Magyarországról küldi az emailjeit, miközben legálisan csak pár ezren vannak.

A többi mezei adó- és vámmentes máskéntvállalkozó.
http://hvg.hu/itthon/20140929_..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés