Sasokkal drónok ellen

2016. február 2. 7:11
A holland rendőrségnél már sasok is vadásznak a tiltott helyen repkedő drónokra.Drónokról szól 2016, már szabályozzák is őket az USA-ban, de úgy tűnik nem lehet így sem megakadályozni, hogy illegális területre tévedjenek. Mivel az EU-ban csak majd 2018-ban lesz hivatalos és érvényes szabályzás, a holland rendőrség megelőző intézkedéseket tett, sasokkal fogja el a vétkes drónokat.A madarakat speciális kiképzésen oktatják, hogyan ismerjék fel és fogják el a pilóta nélküli repülő objektumokat. A sasokat főként repülőtereken és szigorúan védett állami és hivatalos rendezvényeken fogják bevetni, ahol technológiával ezt kivitelezni nehézkes és drága lenne.

 
A sasok természetesen csak a velük súlyban egyenrangú és zsákmányként szereplő drónokra utazhatnak, egy Reaper vagy egyéb 25 kilónál nagyobb drón ellen már nem hatékonyak. Az eddigi tesztekben a jelenleg a kereskedelmi forgalomban lévő és kamerával ellátott drónokat könnyedén el tudják fogni és eliminálni.
 
 
Mint egy galambot vadásszák le őket és vigyáznak arra is a rotor ne sértse meg őket. Az más kérdés, hogy az így levadászott drónok gazdái valószínűleg jogi pereket fognak indítani a rendőrség és a holland állam ellen, hiszen azt is bizonyítani kell, hogy a rendőr drónvadász sas tényleg a tiltott területen vagy azon kívül csapott le a repülőre vagy sem. 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk meg a NAV vadászik a kínai máskéntvállalkozókra a Ganz-Mávagban.

Höhöhö!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés