Már az Ókorban is használtak laptopot?

2016. február 6. 16:28
Legalábbis egy viasztáblát notebooknak vélnek az összeesküvés-elméletek hívei, amit nyilván a Gyíkemberek adományoztak a jósdának.A Paul Getty Múzeumban található ez a dombormű, melyen éppen Püthia ad jóslatot egy kérelmezőnek. A kezében lévő laptophoz hasonlatos tárgy állítólag az ókori notebook. Mindez azért érdekes, mert az ábrázolás Krisztus előtt 100-ban készült. Hogy még meggyőzőbb legyen ez a meredek állítás, a rajta lévő két lukat meg USB-C portnak vélik.:) Kár volt új részeket készíteni az X-aktákból, mert a harmadik, Gyíkemberes rész után elszabadult a pokol, már minden hülyeséget bevesznek.

Persze nem kell klasszika-filológusnak lenni ahhoz, hogy kiderüljön mekkora baromság ez, hiszen tudni lehet viasztáblára írtak akkor és nem laptopokra. Az összehajtogatható tábla pedig azért kellett, hogy a viaszlapokat megóvják a szállítás közbeni sérülésektől. Mellesleg más ábrázolásokon pl. vázákon is felfedezhető laptop akkor. Látható az, egy stílus tart a kezében a jóslatot kérő egyed, de nem az Apple Pencil-t tartja a kezében. 
 

Mellesleg ha tényleg az idegenek adományoztak volna egy laptopot az ókori görögöknek, meddig bírta volna egy feltöltéssel és hova csatlakoztatták volna a töltőt. Másrészt, ha Wi-Fi kompatibilis lett volna, milyen LTE vagy 3G hálózat működött i.e. 100-ban? Persze tudjuk lehetett egy időutazó is, aki éppen Delphoi-ba látogatott és nála maradt a notebookja véletlenül és erre jegyzetelt és véletlenül Windows 10 futott rajta.:)
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés