Informatikaoktatás Bronxban

2016. február 24. 9:00
Winnie Hu
New York Times
Bronxban eldöntötték, hogy 2025-ig minden diák informatikaoktatásban részesül, és a lehető legtöbb megtanul kódolni.

A Védj és fordulj el (Protect & Swerve) honlap felhasználói rendőrségi túlkapásokról posztolnak videókat, interaktív térképen kísérik figyelemmel azokat, és játszhatnak is. A bronxi középiskolások által fejlesztett játék célja elkerülni, hogy a rendőrök tüzet nyissanak ránk.

Az oldal és a kísérő app sikere tanúsítja, hogy Bronxban egyre inkább megvalósulnak a fiatalok számítógépes ismereteire és a kódolás elsajátítására vonatkozó törekvések. A helyi iskolákban kódolási órákat, hétvégi informatikai versenyeket, hackatonokat tartanak, az oktatók pedig továbbképző intézetekben pallérozhatják számítógépes ismereteiket.

A bronxi kampány New York Cityt és az egész Egyesült Államokat érintő szélesebb körű kezdeményezés része: a diákoknak meg kell adni a lehetőséget, hogy folyékonyan „beszéljék” a technológia nyelvét. Bill de Blasio new yorki polgármester például nemrég hirdette meg a 81 millió dolláros Számítástudomány mindenkinek oktatási iniciatívát. 2025-ig el akarják érni, hogy az összes köziskola minden diákja tanuljon informatikát.

Oktatási szakemberek elmondták: elkötelezték magukat, hogy a következő évtizedben mintegy 5 ezer tanárt továbbképeznek, hogy általános, középiskolás és főiskolás diákok egyaránt tanulhassanak informatikát. Több oktatási és közösségi szervezet szintén mindent megtesz a kódolás és számítástudományi ismeretek tanításáért, népszerűsítéséért. New York közkönyvtára például már tavasszal hathetes kódolási tanfolyamot tervez bronxi, manhattan-i és staten islandi tiniknek.
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés