Hogyan vegyünk fel virtuálisvalóság-videót?

2016. március 1. 12:00
A Samsung Gear virtuálisvalóság-sisak után hamarosan kapható lesz a VR videofelvételre alkalmas Gear 360 kamera is.

A Samsung meg akarja hódítani a virtuális valóság teljes fogyasztói ökoszisztémáját. Már árusítják a Gear sisakot és az azt működtető okostelefonokat, és elkezdik értékesíteni a VR-anyagokat rögzítő kamerát is.

A tenyérben elférő Samsung Gear 360 pici labdaalakú kamerának két lencséje van, halszemoptikaként működnek. A felvétel gomb megnyomása után mindkettő 195 fokos szögben veszi fel az anyagot.

A felvételeket vezeték nélkül továbbítja a Samsung Galaxy S7-re vagy S7 Edge-re, a kamera app 360 fokos anyaggá gyúrja egybe őket. Az app vágásra, editálásra és a támogatott platformokon (Facebook, YouTube stb.) való megosztásra szintén használható.

Az anyagok egybepasszintása teljes mértékben a telefonon történik. A Qualcomm Snapdragon 820 processzorral ez a munka és a renderelés is gyorsan elvégezhető, de ha akarjuk, PC-t is használhatunk hozzá.

A videók felbontása 3840x1920, és elég jól mutatnak. Nagyon közelről és elmélyülten nézve, észrevesszük, hol megy át egymásba a két anyag, de ez a probléma sok 360 fokos duplalencsés kamerával kapcsolatban szintén felmerül.

A kamerával 30 megapixeles fényképek is készíthetők, és csak az egyik lencsét használva, 180 fokos anyagot is felvehetünk. Egyelőre nincs információ a kamera áráról.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés