Adatszkenner figyeli a szervezett bűnözést az interneten

2016. március 8. 15:00
Európai kutatók különféle infokommunikációs technológiákat közös nevezőre hozó intelligens bűnmegelőző rendszert fejlesztettek.

Európai uniós kutatócsoport a szervezett bűnözés jelei után weboldalakat és e-maileket fürkészve kutakodó intelligens adatszkennelő rendszert fejlesztett. A különféle alrendszerekből összeálló, azok együttműködésén alapuló ePOOLICE automatikusan figyelmeztet, ha valami gyanúsat talál, ha nő a fenyegetettség, bármiről, ami szervezett bűnözésre utalhat.

A hírszerzéshez is kapcsolódó több szakterületet – természetes nyelvek jelentésalapú szűrését, ismeretábrázolást, adatbányászatot, információegyesítést, big data elemzést – hoz közös nevezőre.

Rendeltetése szervezett bűnözői csoportok tevékenységét előrejelző eszközök működtetése, további fejlesztése, és értelemszerűen a drogkereskedelem, a gyermekpornográfia és a cyberbűnözés elleni küzdelem.

Biztonságos környezetet teremt a mindezekkel kapcsolatos adatok feldolgozásához és használatához. Állítólag a személyiségi jogokat sem sérti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés