Breaking: legyőzte a gép az embert egy fontos meccsen

2016. március 9. 11:38
Történelmi győzelmet aratott a sakknál sokkal összetettebbnek számító go legjobb emberi játékosa fölött a Google DeepMind-alapú algoritmusa.

Nyugodtan nevezhetjük fontos mérföldkőnek a mesterséges intelligencia fejlődésének történetében a mai napot. Miután a Google által fejlesztett AlphaGo néhány hónapja elsőként győzött le go-nagymestert, ma a világ legjobb go-játékosának tartott Lee Se-dol ellen is nyert Szöulban.

a legendás játékos 3 és fél óra után adta fel a csatát, amikor már csak 28 perc 28 másodpercnyi idő volt hátra az óráján. A 9-danos go-nagymester és az AlphaGo mai játszmáját napokon belül négy másik követi majd.

A kutatók szerint az eredmény komoly áttörésnek számít a mesterséges intelligencia területén, a go exponenciálisan bonyolultabb játék, mint a szintén nem egyszerű sakk.

A szakemberek úgy vélik: az AlphaGo mesterséges intelligenciában elért áttörésének messze vezető következményei lehetnek.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy vesszük. A tényleges játékeredményeket tekintve a gépek jobbak, mert nem követnek el olyan hibákat, mint az emberek. Viszont innovációk még mindig inkább emberek fejéből pattannak ki. Csak azután rögtön beépítik őket a szoftverek adatbázisába. Legalábbis ez a chess.com értékelése.

Éljen a gép, haljon az ember!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés