Miért reménytelen az USA kormányának harca a titkosítás elleni?

2016. március 17. 12:00
Andrea Peterson
Washington Post
Biztonsági szakértők szerint nem sok eséllyel kecsegtet az amerikai kormány titkosítás elleni küzdelme.

„Szakértői vélemények szerint még ha sikeres is lesz az Egyesült Államok kormánya az Apple és más amerikai vállalatokkal szemben, és a hatóságok hozzáférhetnek titkosított üzenetekhez, terroristák és bűnözők változatlanul hozzá fognak férni ezekhez a technológiákhoz, használatukban aligha akadályozzák meg a rosszfiúkat.

A magyarázat pofonegyszerű: rengeteg titkosított terméket fejlesztenek a szövetségi kormány jogi hatáskörén kívül – vagy azért, mert külföldön, vagy azért, mert nyílt forrású projektek részeként készülnek.

Matt Blaze, a Pennsylvania Egyetem tanára szerint reménytelen ügy a titkosító szoftverek elleni rendelkezésekkel történő fellépés. A rendelkezések csak az amerikai törvények hatáskörébe tartozó területekre vonatkoznának, és még Amerikában sem akadályoznának meg senkit külföldi szoftverek használatában.

Az Amerikai Nyílt Technológia Kutatóintézet arra emlékeztet, hogy 2015-ben 16 titkosított kommunikációs alkalmazást fejlesztettek külföldön, illetve nyílt forrású projektekben.

A titkosító technológiákkal foglalkozó cégek elleni szövetségi fellépéssel csak azt érnék el, hogy a fogyasztók rivális külföldi vállalatok termékeit használnák, mert azokra nem vonatkoznának a megszorítások. Arról nem is beszélve, hogy a nyílt forrású projektekkel szembeni esetleges sikeres fellépéssel sem mennének sokra, mert nem tudnának mit tenni az interneten hozzáférhető kóddal.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés