„Halál minden muszlimra!” Elszabadult a Microsoft mesterséges intelligenciája

2016. március 24. 19:10
„Bush csinálta 9/11-et, és Hitler jobb munkát végzett volna, mint a majom, aki most van nekünk.” „Halál minden muszlimra!” Ilyen és hasonló beszólásokat posztol a Twitterre a Microsoft mesterséges intelligenciával ellátott chatrobotja.

Mesterséges intelligenciával ellátott chatbotot hozott létre a Twitteren a Microsoft. A Tay nevű robot profilján azt írják az alkotók: „minél többet beszélgettek Tay-jel, annál okosabb lesz”. Azonban nem sok ideig tartott a felhasználóknak, hogy Hitlert, vagy épp Donald Trumpot dicsérő, illetve zsidó- és muszlimellenes szövegeket posztoltassanak ki a robottal.

Ilyeneket például:

„Bush csinálta 9/11-et, és Hitler jobb munkát végzett volna, mint a majom, aki most van itt nekünk.”

„Halál minden muszlimra!”

„Donald Trump az egyetlen reményünk.

Más bejegyzésekben Hitlert méltatta és azt állította, hogy utálja a zsidókat. Találhatók viszont a Twitterén cukiskodó, vagy épp a feminizmust méltató bejegyzések is.

A Microsoft azt írja a profilról, hogy a robot a mesterséges intelligencia és egy többek között komikusokból álló szerkesztő csapat munkájának kombinációjaként tweetel. A legtöbb esetben Tay csak megismétli mások uszító megjegyzéseit, a mesterséges intelligencia természete viszont olyan, hogy ezekből az interakciókból tanul. Kissé meglepő is ezért, hogy a Microsoft nem számolt a Twitter-közösség hijack-potenciáljával – értékel a Guardian.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem beteg. Nagyon.

Megnézetik vele a Saul fiát, az lesz a vége!

A robot meg nem tanulta meg hogy nem szabad kimondani amit gondol...

Azert az jo, hogy egy sima bot ertelmesebb mint a komplett EU vezerkar :)

Kulso szemlelo szamara semmiben, csakhogy mi nem kulso szemlelok vagyunk, hanem a harcban az egyik fel, akinek a sajat szempontjait kell nezni, nem az ellensegeet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés