Június 2-4: Brain Bar Budapest 2016, Európa jövőfesztiválja

2016. április 22. 14:37
A sikeres tavalyi debütálás után, idén június 2. és 4. között kerül megrendezésre a jövőről folyó gondolkodás legnívósabb európai fesztiválja, a Brain Bar Budapest.

A harmadik ipari forradalom, az adatrobbanás, az új technológiák, virtuális valóság, mesterségesintelligencia-fejlesztések és az információs társadalom korát éjük. A folyamatos infokom és más high tech innovációk annyira begyorsították a világot, megváltoztatják politikát, társadalmat és gazdaságot, egyetemes és nemzeti kultúrát, személyes identitásunkat és üzleti kapcsolatainkat, hogy egyre gyakrabban merül fel bennünk a kérdés: hova vezetnek ezek a trendek, mit tartogat számunkra a jövő?

Föld és világűr, robotok és kreativitás, természetes és mesterséges intelligencia, tudás és információ kapcsolata – néhány a június 2. és 4. közötti Brain Bar Budapest megvitatásra kerülő izgalmas témák közül.

A Design Terminál ma délelőtt az Akváriumban hivatalosan bejelentette az idei nyár csúcsrendezvényét, a sikeres tavalyi indulás után idén is megrendezésre kerülő Brain Bar Budapestet.

A fesztivál vendégei között többek között ott lesz Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka, Santieri Koivisto, a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, Virginia Postrel kaliforniai filozófus, Tim Hartford világhírű brit közgazdász, Viktoria Krakovna, a Future of Life intézet alapítója és Zoltán István a 2016-os amerikai elnökválasztás Transzhumanista pártjának jelöltje is.

Európa jövőfesztiváljának a Google a főtámogatója és a Wired a médiapartnere. A Brain Bar Budapestre már kaphatók is a jegyek a Facebookon, Instagramon és Twitteren is követhető esemény honlapján.
 

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés