A Google is, brit kutatók is alakváltó mobileszközöket terveznek

2016. május 27. 14:00
A Bristol Egyetemen és a Google műhelyeiben is Lego-szerű moduláris mobilkészülékek fejlesztéséhez dolgoznak ki módszereket.

A Bristol Egyetem és más brit felsőoktatási intézmények kutatói és a Google egymástól független dolgoznak ki fejlesztési módszereket Lego-szerű moduláris interaktív mobilkészülékekhez.

A kockasorból álló brit Cubimorph tervezet mind a hat modulján található érintőképernyő, és a felhasználó kezében speciális mechanizmussal konfigurálják újra magukat. Ha például játszani kezdünk, a mobiltelefon konzollá alakul át.

A moduláris terv újabb lépés a programozható anyagok, a felhasználó speciális szükségletei függvényében alakot váltó interaktív eszközök felé.

A Google interfészfejlesztői konferenciáján bejelentett Ara az okostelefonok összes funkciójával (CPU, GPU, antennák, érzékelők, elem, kijelző) és a modulok könnyű cserélgetését biztosító hat rugalmas (bővítőkártyákhoz szükséges) alaplapi csatlakozóval (slot) rendelkező váz. Az elképzelés szerint bármelyik modulját bármelyik slotba csúsztatva is működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés