Robot masszíroz sérült sportolókat

2016. július 25. 14:32

Modern sporttudományt és hagyományos kínai medicinát hozza közös nevezőre a robotterapeuta Emma.

Robotterapeuta fogadja a sérült sportolókat a Szingapúri Sport Központban. Az Emma (Expert Manipilative Massage Automation) névre hallgató rendszer akupunktúrás és hagyományos kínai masszázstechnikákat (TCM) használ gyógyításhoz.

A helyi Nanyang Műszaki Egyetem (NTU) AiTreat startupja azzal a céllal fejlesztette, hogy eleget tegyen a városállam terapeuták és folyamatos kezelés iránti növekvő igényeinek.

Emma a cég saját szoftverével futtatott robotkarból és 3D nyomtatón kivitelezett tökéletesen forgatható masszázsszerkezetből áll. A robotot a páciens biztonságát és kényelmét árgusan figyelő sztereokamerával és nyomásszenzorokkal is felszerelték.

Emma diagnosztikai funkcióit feltöltik a számítási felhőbe, lehetővé téve a páciens gyógyulási folyamatának további elemzését. Masszázsfunkcióit a fejlett sporttudomány és a hagyományos kínai medicina szintézisének jegyében dolgozták ki.

„Nem a sportmasszázsban és akupunktúrában jártas terapeutákat akarjuk helyettesíteni, hanem a produktivitást kívánjuk növelni. Robotunk segítségével egy terapeuta több személyt tud kezelni” – nyilatkozta az NTU-n végzett TCM-orvos Albert Zhang.

Emma közel két hete állt munkába, és 50, különféle sérülésektől szenvedő pácienssel dolgozott.
 

A bejegyzés trackback címe: https://digit.mandiner.hu/trackback/23619