Ez az utolsó olimpia, amit csak tévé közvetít?

2016. augusztus 16. 13:55
Dror Ginzberg
Huffington Post
A következő olimpiáról már nemcsak tévén lesznek élő közvetítések.

„Most, hogy megy az olimpia, láthatjuk, milyen drámai módon fejlődnek a játékok a közösségi média korában, és még mindig hosszú út áll előttük. A múltban bekapcsoltuk valamelyik nagy tévécsatornát, például a BBC-t, ITV-t vagy az NBC-t. Most viszont már egyre kevésbé, mert mind többen nézik telefonon. A trend megállíthatatlan, amit a Twitter friss bejelentése is szemléltet: Premier League összefoglalókat fog sugározni.

Már tapasztaljuk, hogy a közvetítőket mennyire foglalkoztatja az olimpia jelenléte a közösségi médiában – a BBC például Twitter-folyamában ad összefoglalókat. A Snapchat is beszállt: a felhasználók élőben posztolhatnak személyes élményeikről. Hét márka támogatja, a játékokról szóló klipek között hirdetnek. Az olimpia hivatalos közvetítőpartnere, az NBC pedig a Buzzfeed-et használja, rövid klipeket és háttéranyagokat ad az appon két hétig elérhető csatornán.

Egyértelmű, hogy alapvető változás történt a fogyasztásban: hosszú videók helyett rövideket nézünk online. 2015 végén az összes video-lejátszás 46 százaléka mobileszközökhöz kapcsolódott, az okostelefonon nézett videók 69 százaléka pedig rövidebb volt 10 percnél. Egyes sportrajongók változatlanul élő közvetítéseket néznek, a rövidebb videók viszont sokkal nagyobb közönséghez jutnak el.

Az olimpiai összefoglalók speciálisan erre a rövid formára fókuszálnak, amihez a Twitter a legtermészetesebb fórum.

A közösségi média eddig is hatékonyan sugározta az összefoglalókat, a következő lépés viszont a jövő játékainak streamelése lesz. A BAMTech felvásárlásával a Disney már be is fektetett ezen a területen.

Nem nehéz elképzelni, hogyan nézzük majd a 2018-as téli olimpiát. Legbiztosabb fogadás, hogy ott, ahol a fogyasztók akarják, azaz nemcsak tévén.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékszem, amikor a hétfő és a péntek(?) szünnap volt a TV-ben.
És az adások 16 óra körül indultak, előtte Iskolatévé volt. 22 óra körül pedig monoszkóp volt az adás vége. Jobb volt, értékesebb minden perc, amit a képernyő előtt töltöttünk.
Emlékszem, amikor vasárnap délutánonként-esténként Szepesi hangja hallatszott - az a le nem írhatóan csodálatos beszédsodor - és az emberek kis székeken. lócákon ültek a kapuk előtt, a járda szélén. csendesen beszélgettek.
Az még a heti 5 tv-s napnál volt jobb.
És az emberek is jobbak voltak, mint ma.
És a maiak jobbak, mint lesznek holnap.
Pontosabban: a maiak kevésbé rosszak, mint lesznek holnap.
A holnaputániak még rosszabbak lesznek, mint a holnapiak.
Mert a személyes érintkezések - ami a születésünk-létezésünk legnagyobb értelme - a valóságban NULLÁRA redukálódnak.
Mi a folyamat oka?
Az, hogy az emberiségnek egy - önmagát felsőbbrendűként értelmező - része befolyást, végeredményben uralkodást akar kikényszeríteni a nem felsőbbrendűek fölött.
EZ A MEGFEJTÉSE A DOLGOKNAK.
ÉS A HELYZET MEGVÁLTOZTATHATATLAN: MERT EZ A BEÁLLÍTÓDÁS-MEGGYŐZŐDÉS A VÉRÜKBEN VAN...

Hallottad már, amint az elveszített 54-es Vb-döntő utolsó perceit közvetíti?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés