Ez az utolsó olimpia, amit csak tévé közvetít?

2016. augusztus 16. 13:55
Dror Ginzberg
Huffington Post
A következő olimpiáról már nemcsak tévén lesznek élő közvetítések.

„Most, hogy megy az olimpia, láthatjuk, milyen drámai módon fejlődnek a játékok a közösségi média korában, és még mindig hosszú út áll előttük. A múltban bekapcsoltuk valamelyik nagy tévécsatornát, például a BBC-t, ITV-t vagy az NBC-t. Most viszont már egyre kevésbé, mert mind többen nézik telefonon. A trend megállíthatatlan, amit a Twitter friss bejelentése is szemléltet: Premier League összefoglalókat fog sugározni.

Már tapasztaljuk, hogy a közvetítőket mennyire foglalkoztatja az olimpia jelenléte a közösségi médiában – a BBC például Twitter-folyamában ad összefoglalókat. A Snapchat is beszállt: a felhasználók élőben posztolhatnak személyes élményeikről. Hét márka támogatja, a játékokról szóló klipek között hirdetnek. Az olimpia hivatalos közvetítőpartnere, az NBC pedig a Buzzfeed-et használja, rövid klipeket és háttéranyagokat ad az appon két hétig elérhető csatornán.

Egyértelmű, hogy alapvető változás történt a fogyasztásban: hosszú videók helyett rövideket nézünk online. 2015 végén az összes video-lejátszás 46 százaléka mobileszközökhöz kapcsolódott, az okostelefonon nézett videók 69 százaléka pedig rövidebb volt 10 percnél. Egyes sportrajongók változatlanul élő közvetítéseket néznek, a rövidebb videók viszont sokkal nagyobb közönséghez jutnak el.

Az olimpiai összefoglalók speciálisan erre a rövid formára fókuszálnak, amihez a Twitter a legtermészetesebb fórum.

A közösségi média eddig is hatékonyan sugározta az összefoglalókat, a következő lépés viszont a jövő játékainak streamelése lesz. A BAMTech felvásárlásával a Disney már be is fektetett ezen a területen.

Nem nehéz elképzelni, hogyan nézzük majd a 2018-as téli olimpiát. Legbiztosabb fogadás, hogy ott, ahol a fogyasztók akarják, azaz nemcsak tévén.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés