Okostelefon vezérelhető az MIT és a Microsoft arany tetkójával

2016. augusztus 16. 11:30
Amerikai kutatók a bőrt vezérlőpulttá, kijelzővé és adattárolóvá alakító egyedi fémtetoválásokat fejlesztenek.

Ezek a stílusos arany tetkók nemcsak remekül néznek ki, hanem másra is képesek lesznek a jövőben. (Flash tattoos, azaz bőrre felhelyezhető testbarát anyagokat tartalmazó arany, ezüst és más színű fémes fóliákról van szó.)

Az MIT Médialaboratórium és a Microsoft kutatói DuoSkin nevű gyártóeljárást dolgoztak ki, amivel bőrön lévő interfészként működő ideiglenes fémtetkók készíthetők. Az MIT-n három felhasználási módjukat mutatták be. Először is, mobileszközök és számítógépek irányíthatók velük. Másodszor, bőrünket egyfajta kijelzővé alakítják, testhőmérsékletünk alapján változó színekkel. Végül, telefonok és más NFC-s (rövid hatótávú kommunikációs) eszközök által olvasható adatokat is tudnak tárolni.

Cindy Hsin-Liu Kao, a kutatócsoport egyik vezetője elmondta, hogy könnyű DuoSkin tetkókat csinálni. Az áramkörhöz bármilyen grafikus szoftverrel készíthetünk mintákat, amiket egyszerűen rányomunk az aranylevél-rétegre, hogy vezessék az áramot. Kao csapatán kívül más kutatócsoportok is fejlesztenek ideiglenes tetoválásokat, az övék viszont tényleg úgy néz ki, hogy imádni fogjuk magunkon.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés