Robotprogramozási pályázatot hirdetett a NASA

2016. augusztus 19. 10:30
Egymillió dolláros pályázatot hirdetett a NASA humanoid robotjának programozására: az amerikai űrügynökség első kétlábú robotja, a Robonaut 5 (R5) feladata az emberi felfedezők segítése lesz a Marson. A jelentkezőknek egy virtuális környezetben kell majd bemutatniuk, hogy az ő megoldásuk mit kezdene egy marsi homokvihar utáni vészhelyzettel.

Egymillió dolláros pályázatot hirdetett a NASA: a feladat a humanoid Robonaut 5 (R5) robot programozásának megoldása, adaptálása marsi környzetre, hogy ott tudja majd segíteni az emberi felfedezők munkáját. A jelentkező csapatoknak egy virtuális robotot kell kifejlesztenie, amelynek képesnek kell lennie egy sor feladat megoldására, beleszámítva az időeltolódást a Mars és a Föld között.

A Space Robotics Challenge selejtezői szeptembertől novemberig tartanak majd, amit januártól júniusig egy tesztelési fázis követ. Az utolsó hónapban lesz a konkrét verseny a döntősök között: a virtuális robotnak egy marsi homokvihar következményeit kell kezelnie, ami eléggé hasonlít A marsi című könyv és az ebből készült Mentőexpedíció c. film történetére. A robotnak helyre kell állítania a kommunikációt, meg kell oldania a levegő szivárgását és meg kell javítania a napelemeket.

A NASA szerint a küldetések egyre hosszabbak és komplexebek lesznek, az R5-höz hasonló robotok pedig több feladatban is segíthetnek: előkészíthetik a küldetést a helyszínen; segíthetnek a legénységnek az űrben és aztán ott is maradhatnak, miután a legénység hazatért, gondját viselni a felszerelésnek. A győztes programot nem csak az R5-ön fogják futtatni, de a többi, nem humanoid roboton is. Itt érhetőek el a verseny részletei, ez pedig az R5:

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1/ Aláíratnak majd veled egy papírt, hogy
elfogadtad a játékszabályokat és semmiféle
módon nem lépsz fel a zsűri döntése ellen.

2/ Lemondasz minden hasznosítási jogról,
a forráskódot át kell adnod.

3/ A legjobb ötleteket lenyúlják és az alkotókat
kiszórják a level_zérón. Ezekből az ötletekből egy
saját csapat összelegóz egy ütőképes rendszert.

4/ Néhány szemfényvesztő megoldást kitesznek a
kirakatba dezinformációként.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés