15 millió aktív játékost vesztett el egy hónap alatt a Pokémon Go

2016. augusztus 26. 8:30

Jon Martindale
Digital Trends
Törvényszerűen visszaesett a Pokémon Go népszerűsége. Hiába robbantott óriásit júliusban a Pokémon Go, csak pár hét kellett, s máris lemenő ágban van.

„Hiába robbantott óriásit júliusban a Pokémon Go, csak pár hét kellett, s máris lemenő ágban van. Kevesebb a letöltés, az aktív felhasználó, a naponta vele töltött idő. Az Axiom Capital Management felmérése alapján az elmúlt hónapban 15 millió aktív felhasználó intett búcsút a kiterjesztettvalóság-játéknak.

Július 18. volt a csúcs 45 millió userrel. Augusztus vége felé haladva, napi 30 millió körül lehetnek. Az app szintén lemenőben – augusztus eleje jelentette a csúcsot, amikor a Niantic újra bevezette a követőrendszert.

Más kutatások kimutatták, hogy a Pokémon Go megjelenésekor megnőtt a kiterjesztett valósággal kapcsolatos Google-keresések száma, pár héttel később viszont visszaestek a korábbi szintre.

Visszaesésre egyébként is lehetett számítani. Egy mainstreammé váló játék, mint a Pokémon Go rövid időn belül mindig veszít el felhasználókat, különösen, ha nem gamerekről van szó. Gamerek meg azért hagyták abba, mert kiszámíthatóvá vált: a Pokémon Go gyaloglásról és még több gyaloglásról szól.

A megjelenés után akadtak problémák: szerverstabilitás, panaszkodtak a mikrotranzakciókra és a csomó csalóra. Ugyanezek az okok nyírtak ki a múltban egy csomó hagyományosabb számítógépes és okostelefonos játékot. A Pokémon Gonak azonban még a hanyatlás ellenére is sokmillió aktív játékosa maradt, a szükségesnél is több a fejlesztés folytatásához.

Az Axiom Capital Management felmérése sokak szerint azt jelzi, hogy a kiterjesztettvalóság-technológia nem ragadja meg annyira az emberi fantáziát, mint a virtuális valóság. Igazságtalanok lennénk az AR-rel, ha elfogadnánk, mert a Pokémon Go nagyon messze van a Microsoft HoloLens és a Leap Motion eszközök teremtette lehetőségektől.

Hogyan tartja magát a Pokémon Go az Ön baráti körében? Ön még mindig játszik?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen izgatott lettem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés