Csökött agyú zombivá változtatja a gyerekeket a Pokémon Go, akiket amúgy is 5 percen belül el fog ütni az autó, mert állandóan a telefonjukat bámulják az utcán?

2016. augusztus 27. 16:47

Szily László
444
A Pokémon Go bejövetele olyan, érzés, mint amikor egy kicsit kevésbé véreskezű ruszki gyilkos lett a szovjet pártfőtitkár, mire a felnőttek úgy lélegeztek fel, mintha tényleg történt volna valami igazán jó.

„És majdnem elfelejtettem a Pokémon Go legeslegrokonszenvesebb tulajdonságát. Ez pedig az, hogy hiába világszintű divatjáték, nem 100 százalékig biztos, hogy rá fog gyógyulni a gyereked. Egyszerűen azért, mert nem iskolaidőben vezették be, így nem állt fenn az a szokásos és természetes csoportnyomás, hogy aki nem csinálja/nézi/hordja azt, amit az összes többi, azt idiótának nézik és akarva-akaratlan, de kiközösítik. Így, hogy hónapok teltek el a cucc megjelenése és az iskolaév kezdete között, szeptember elsejétől talán nem lesz kötelező játszani, ami mindenképpen pozitív dolog. Ha iskolaidőben jelent volna meg, egyáltalán nem elrugaszkodott gondolat, hogy leállt volna a tanítás és tanár-diák-szülő összecsapások zajlottak volna országszerte.

Ennyi pozitívum után mi lehet benne rossz? Hát az, hogy ez is csak egy debil, időfaló telefonos játék, ami addiktívabb a heroinnál is. Kell-e ennél durvább? Mondjuk az, hogy ez a játék minden sunyi, tolvaj, populista rezsim álma, amennyiben egyszerűen nem engedi, hogy híreket olvass az utcán és a tömegközlekedési járműveken, így a lakosságot fokozatos a teljes tudatlanság állapotába taszítja. Nem lepődnék meg, ha a kampányguruk is felfedeznék a Pokémon Góban rejló félelmetes lehetőségeket. Ha én Fidesz lennék, tuti, hogy egy rakás pénzt fizetnék ki a Nintendónak 2018-ban, hogy a kampány idejére ritka pokémonok falkáival telepítse tele a magyar utcákat. Na és pokéstoppá tenném az összes óriásplakátomat azok kedvéért, akik néha azért felnéznek. De a gyerekek szerencsére nem választók, a fontos híreket meg te is elmesélheted nekik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában