Vészhelyzetben segít a drón

2016. szeptember 6. 8:30
Közúti baleseteknél, tűzvésznél, kereső-mentő műveleteknél, orvosi elsősegélynyújtásnál tehet komoly szolgálatokat egy kanadai startup részben nyomtatott új drónja.

A dróntechnológia élharcosai régóta azon az állásponton vannak, hogy az ember nélküli légi járművek természeti katasztrófáknál, háborús zónákban, mindennapos életmentő orvosi elsősegélynyújtásnál lehetnek különösen hasznosak. A járműnek persze többet kell tennie szimpla repülésnél és fényképezésnél, mert a segítséghez megfelelő terhet is kell szállítania, plusz hatékonyan kell kommunikálnia a földi személyzettel.

A 2015-ben alapított kanadai SlidX startup 60 százalékban 3D nyomtatott KAYRYS drónját pontosan ezekre a vészhelyzetekre tervezték. A 150 printelt alkatrész a Lezar3D közreműködésével készült, a prototípushoz nem egész 20 nap elégnek bizonyult, ráadásul a hagyományos gyártóeljárás harmad árán. A technológiával könnyebb hibás részeket helyettesíteni, amiről tesztelés közben meg is bizonyosodtak.

A KAYRYS autóbaleseteknél, tűzvésznél, kereső-mentő műveleteknél, orvosi elsősegélynél tehet felbecsülhetetlen szolgálatokat. Teherszállításra szintén alkalmas. Fedélzeti akadályelkerülő technológiájának köszönhetően különféle nehéz környezetekben is pontosan, gyorsan és biztonságosan közlekedik.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés