Az internet legnépszerűbb színe

2016. szeptember 19. 11:30

Margaret Rhodes
Wired
A tíz legnépszerűbb honlap elemzéséből kiderült, hogy melyik színt használják leggyakrabban.

„Kék. A web nagyon kék. És nem metaforikus értelemben. Az internet legmasszívabb forgalmát bonyolító honlapok színében a szó szoros értelmében a kék kétszer annyi árnyalata található meg, mint a sárga és a vörös, és háromszor annyi, mint a zöld.

Dominanciája annyira teljes, hogy a tíz legnépszerűbb honlap színeiről szóló elemzésben Paul Herbert designer külön kategóriát talált ki a türkizkékre.

Herbert meg akarta tudni, mit tanulhatna a legnépszerűbb honlapok színpalettájából. Az Alexa rangsorát (1. Google, 3. Facebook, 7. Amazon stb.) használó szkriptet írt, amely teljes listát készített az oldalakon található színekről. A sorozatokat vizualizálva elmondta, hogy »gyakran vannak problémáim színsémák létrehozásakor, és érdekelt, hogy más cégek mit tesznek.«

Az adatokból több érdekes következtetés vonható le. Például köztudott, hogy a Facebook egy csomó kékkel dolgozik. Viszont meglepően használja a többi színt – legalább háromszor annyira, mint a Google, a Wikipédia és a Baidu. Az Amazon ezzel szemben alig alkalmaz kéket, inkább melegebb tónusok széles spektrumát vonultatja fel. A Yahoo palettája pedig gyakorlatilag olyan, mint a kaleidoszkóp.

Herbert százra reméli bővíteni az elemzésre kerülő honlapok számát. Folyamatosan frissített élő dokumentumnak tekinti az oldalt.

»Mihelyst megvannak az adatok, a szín és a design néhány mélyebb kérdésére szeretnék választ kapni. Például, hogy az emberi természet belső aspektusához tartoznak, vagy kultúránként és koronként változnak« – nyilatkozta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felmérést végeztem a személygépkocsik között.
Áramvonalasak.

És mi lesz a feketével meg a fehérrel? Slackware rulez!

Jó, akkor legyen az 50 szürke árnyalata.

A fehér egy összezippelt szivárvány.

Nem a területek nagyságáról van szó.

Nagyjából.

Nem lényeges.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés