Elon Musk űrhajója a Marson túlra is vihet embereket

2016. szeptember 21. 11:30
A tervek szerint 2025-ben a Marsra induló űrhajó elvileg a vörös bolygón túlra is szállíthat utasokat. Kérdés, hogy hova.

Elon Musk, a Space X alapítója számára nem elég, hogy olyan messzire küldjön embereket a világűrbe, mint előtte senki. A dél-afrikai vizionárius pénteken írta a Twitteren, hogy a növekvő távolság miatt Bolygóközi szállítórendszerre (ITS) nevezik át a Marskolónia-szállítót (MCT).

Egyes űrvállalatok a Holdat vették célba, a Vörös Bolygón bázisállomás alapítását tervező Space X és a Mars One viszont egy (óriási) lépéssel továbbmegy. Musk reméli, hogy a 2025-ben embereket szállító ITS előtt, 2018-tól kétévente fellövik az ember nélküli Dragon űrhajót.

Magáról az űrhajóról a Space X egyelőre hallgat. Az érdeklődők viszont arra számítanak, hogy a jövőheti Nemzetközi Űrhajózási Konferencián (IAC) Musk többet elárul róla.

A járművet emberek Marsra szállítására tervezik, hogy a bolygót élhető otthonná alakítsák át. Pletykák szerint metánmeghajtású lesz, ami a Mars talaj alatti jegéből és az atmoszféra széndioxidjából gyártható.

„A Földről vagy kirajzunk más bolygókra, vagy a kihalást kockáztatjuk. A kihalás elkerülhetetlen, és egyre többet teszünk is érte” – nyilatkozta Musk egy 2013-as konferencián.

A Föld mellett a Mars messze a naprendszer leglakhatóbb bolygója. Egyelőre még nem tudni, hogy a bolygóközi szállítórendszer hova máshova utazhat még. Mindenesetre figyelemmel kísérjük Musk jövőheti előadását.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Marson túli utazás, na persze. Ez is csak egyike Musk parasztvakító nyilatkozatainak, amivel önmagát reklámozza, mint "futorológust". Örüljön, ha egyáltalán odáig eljut, hogy pályára tudnak állítani egy műholdat.

lehet, hogy kihalunk, de arra a Marson túl egyelőre jóval nagyobb az esély, mint itt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés