Hogyan e-maileztek 1984-ben?

2016. szeptember 29. 8:30
Ma pofonegyszerű, 32 éve viszont hihetetlenül bonyolult volt elektronikus levelet küldeni.

Talán azért szeretünk panaszkodni, hogy mennyi e-mailt kapunk, mert túl könnyű elektronikus levelet küldeni. Az orwelli 1984-ben viszont sokkal, de sokkal nehezebben ment, komoly elhivatottság kellett hozzá.

A videón látható televíziós relikvia bemutatja, mennyivel bonyolultabb volt 32 éve a Prestel rendszeren. Az eredetileg a Thames TV Database programjában lement adás geekeknek és techfanatikusoknak szólt.

Julian Green mikrokomputer-felhasználó és felesége Pat bemutatta, hogyan kell felhívni a Prestel központi rendszerét a kapcsolatért. A számítógépet másokkal közösen birtokolták, amin azért ne lepődjünk meg, mert a rendszeren évi 17 ezer fontért lehetett fiókot bérelni. A Micronet 800 IP „betűs oldalt” ajánlott fel, ahol a userek nyilvánosan írhattak egymásnak és a szolgáltatónak is.

A folyamatot lépésről lépésre nyomon követhetjük a videón. Jól figyeljük meg a történelmi pillanatot, amikor Julian bejelentkezik, és az „1234”-et használja jelszóként.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 90-s évek elején az egyetemen a Pegasus Mail már használható volt. Kész csodának éreztem azt, hogy a haveromnak Pretoriába (ott tanított) küldött cikktervezetet két óra múlva javítva visszakaptam. Légipostán ez vagy két hét lett volna...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés