Át tudunk-e második Földdé alakítani bolygókat és holdakat?

2016. november 2. 11:30
Casey Chan
Gizmodo
Más égitestek földi életre alkalmassá alakítása, terraformálása a gyakorlatban távolról sem olyan egyszerű, mint elméletben. A miénkhez hasonlóvá tett marsi atmoszférának például hamar véget vetne a sugárzás és egy-két napszél.

„A mi bolygónk sem lesz meg örökké. És ki a pokol tudja, mi fog történni a világgal a távoli jövőben (vagy akár november 8. után)? A Life Noggin eldöntötte, hogy levezényel egy rövid agy-gyakorlatot Mars- és Vénusz-szerű bolygók, vagy Európa-féle holdak második Földdé formálásáról.

Elsőre minden könnyűnek tűnik: más csillagrendszerből eltérített, jégben gazdag üstökösökkel pumpáljunk ammóniát a Marsra, és máris vékonyabb az atmoszféra, adjunk hozzá pár növényt, hogy melegebb és a földihez hasonló legyen, olvasszunk fel néhány sarki jégsapkát, hogy legyen víz, és bumm, meg is van a második Föld.

Persze azért nem ennyire egyszerű. És pont ezért a Föld még mindig a legjobb bolygó. A Marsnak nincs magnetoszférája, ami azt jelenti, hogy az éppen elkészült második Föld köré összehozott atmoszférát hamar széthámozná a sugárzás és a napszél. A gondolat ezzel együtt érdekes. A videó pedig megmutatja, mi történik, ha a Vénusszal és az Európával próbálkozunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

március 9-én már megírtam én is a megoldásjavaslatomat :-D

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk..

Semmiség. A jég- és vas- aszteroida-tereléshez felbecsületlenül nagy inercia kell, de mit számít az a hegyeket mozgató képzeletünknek:

Az így könnyed aszteroida-pályamódosításokkal a Marsba irányított kavicsok csilliárdjaival meg is lehetne hízlalni a Mars tömegét és vímennyiségét plusz vasmeteorit bombázással magnetoszférát is teremthetnénk a Föld-2.0-nak, sima ügy :-D


Ahogy gizmodo-szerző Casey Chan bizakodik akár november 8. (és az Impeachment procedurák - ez egy vadiúj kronometriai eljárás!) után!

Lesz 20000-es faktorú napolaj, oszt' jónapot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés