Kiszivárogtatott Pentagon-videó a jövő nagyvárosairól

2016. november 2. 14:30
Nagyvárosi nyomor, még nagyobb egyenlőtlenségek, urbánus gerillaharcok, terebélyesedő favellák – Pentagon-videó 2030 megaváros-komplexumairól.

Az Intercept honlapon megjelent egy állítólag kiszivárogtatott Pentagon-videó, a Megavárosok: urbánus jövő és kialakuló komplexitás 2030 pokolszerű és kaotikus megavárosairól (10 milliónál nagyobb lélekszámú településekről). A fényképekből összeálló rövid anyagot a terrorizmus elleni harcra történő felkészítés során használták.

A Pentagon a Szárnyas fejvadászhoz vagy az Elíziumhoz hasonlóan látja a jövőt, mínusz replikánsok és tetszetős űrállomások. A narrátor hangja úgy szól, mintha a poklot járta volna meg, és kinézne az ablakon, ahol főként a káosz, lázadások, favellák, nyomor és a nagyvárosi hadviselés képei peregnek.

Mindezek alapján egyértelmű, hogy a Pentagon a jelen trendjeit vetítette ki a közeljövőbe, és így jött össze Hongkong (pontosabban Kowloon) fallal elzárt hírhedt városrészére emlékeztető lidércnyomásos közeg, amelyben az egyenlőtlenségek még nagyobbak, mint ma, gazdagság, high-tech sokkal drasztikusabb ellenpontjait leljük a terebélyesedő nyomornegyedekben.

Az összkép nagyon sötét és riasztó, és – a Pentagon szerint – fel sem készültünk rá. Katonailag sem, pedig elkerülhetetlen lesz.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól meggondoljuk, igazad lehet :-)

"de mit keresnek a cunamis és egyéb katasztrófa fotók köztük?"

A filmecske összeállítói bizonyára azzal azt akarják, hogy elménkben esetleg kapcsoljuk össze a filmecske főtémáját (nagyvárosok jövője) egyfajta emitt nem kifejtett no-wayout érzéssel is, , hogy a mesterségesen is kedvezőzlenül befolyásolt "vidék" azaz/illetve a megavároson kivüli nagybetűs Környezet is baljós. Koreografikus/dramaturgiai elem a video készitőitől.

planning and forecasting

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés