Hogyan működnek a botok a Microsoft Teamsen?

2016. november 3. 11:30
A Microsoft a botokban látja a számítástudomány jövőjét. Satya Nadella igazgató szerint a beszélgetés ugyanolyan fontos lesz, mint a grafikus felhasználói felület.

Cégek és fejlesztők botokat készíthetnek a nemrég bejelentett Microsoft Teamsre, az Office 365 csevegésalapú munkahelyére.

„Azért támogatjuk a Microsoft Bot Keretet, hogy intelligens belsős és külsős szolgáltatásokat vigyünk a felhasználók munkakörnyezetébe, csapatmunkájába” – nyilatkozta Kirk Koenigsbauer, a Microsoft Office alelnöke.

A Microsoft Bot Keretet októberben integrálták a Slack botok de facto fejlesztőkészletével, a Howdy botcsomaggal, hogy Slack botokat gyorsan Microsoft botokká alakíthassunk, és fordítva.

A Microsoft Bot Könyvtár jelenleg nagyjából 50, Microsoft-mérnökök fejlesztette, de nem vállalati botot jelenít meg. A kerettel most több mint féltucat csevegőalkalmazásra, köztük a Skype-ra, Facebook Messengerre és a Kikre is írhatók botok.

A Microsoft Bot Keret fejlesztői a legnépszerűbb platformokat követő bot-keresőmotort fejlesztenének, hogy az egész iparág profitálhasson az újításokból.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés