Több mint 7 kilométerről lelövik a humán célpontot ezek az orosz robotok

2016. november 17. 10:30
Különleges felderítő, támadó robotokat fejleszt az orosz hadsereg. Idővel 7 kilométerről is lelőhetnek drónt, gépet – és embert…

Orosz kutatók személyeket nyomon követő, ha kell akár több mint 7 kilométerről megtámadó robotpárt fejlesztettek. A gépeket az orosz határon végzendő tevékenységre találták ki, és az illetéktelen behatolókat már az orosz területre lépés előtt felderítik és megtámadják. A robotokat radarral, HD és hővideó-képkészítő rendszerrel, nagy hatótávolságú gránátvetővel szerelték fel.

Az első két robot párban fog működni. A „Repülők” csúcstechnológiás megfigyelőeszközeivel észlelik a potenciális behatolót, legyen az alacsonyan szálló drón vagy más jármű. De nemcsak monitorozzák a drónok stb. térkoordinátáit, hanem eredetükről is információt gyűjtenek.

A radaregység személyeket 7, járműveket 10 kilométerről detektál – nyilatkozta Dmitrij Perminov az orosz médiának. Azt is elmondta, hogy a továbbfejlesztett modell akár emberi felügyelet nélkül is működhet, és pontosan meg tud különböztetni egymástól ellenséges és baráti csapatokat.

„Nem a drón felderítése érdekes, hanem hogy lelőjük. Ezen pedig még dolgoznunk kell” – mondta Perminov.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés