A Pokemon Go a kémek legújabb ellensége

2016. november 23. 8:30
A Pokemon Go nem annyira ártatlan játék, mint amilyennek tűnik. Kémeket buktathat le, ha meggondolatlanul használják.

A kanadai Kommunikációbiztonsági Szervezet (CSE), az ország elektronikus kémügynöksége és az amerikai NSA a Pokemon Go veszélyeire figyelmeztette alkalmazottait. A CSE többlépéses irányelveket dolgozott ki a rendkívül népszerű kiterjesztettvalóság-játék használatára.

A veszély forrása, hogy a felhasználó valódi helyszíneken jelentkezik be, amelyekből napi rutintevékenységeiről, életviteléről gyűjthetők információk. GPS- és kamerahasználat alapján pokemonozó hírszerzők simán nyomon követhetők. Például reggeli kutyasétáltatás közben, munkahelyre menet stb. becsekkolunk egy Poke-stopnál, másnap szintén így teszünk, és így tovább.

A CSE kamu Google-fiók, online tevékenységünkhöz nem köthető álnév használatát javasolja, igazi nevünket és életrajzi adatainkat sehol ne adjuk meg, zárt/műveleti területeken pedig egyáltalán ne vadásszunk pokemonokra. Az ügynökség kihangsúlyozta: sokmilliárd dolláros új székhelyén egyetlen Poke-stop sincs.

A Pokemon Go egyébként csak a kezdet. Sikere kiterjesztettvalóság-játékok és játékkarakterekre vadászó kanadai hírszerzők sokaságát vetíti előre.
 

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában