Videojáték lesz az életed

2016. november 22. 14:30

Andrew Wilson - Electronic Arts
The Verge
Játék és élet úgy mosódik össze 2021-re, mint amilyen mértékben a zene meghatározza 2016-os napjainkat.

„A játékvilág legnagyobb változása az lesz, hogy a mai tapintatos háttérélményből 2021-re mindent átható tapintatlan élménnyé alakul át.

15 éves koromban, ha zenét akartam hallgatni, volt pár választásom: hallgathattam egész éjjel a rádiót, hátha felcsendül, amire vártam. Elmehettem a lemezboltba, vehettem kazettát, amit otthon hallgathattam. Tudatos döntést hoztam. De korábban még ennyi választási lehetőség sem volt, el lehetett menni hangversenyre, és kész. Ma az összes eszközön lehet zenét hallgatni, a Spotify és hasonló szolgáltatások az én ízlésemre szabják a kínálatot. Már nem kell tudatosan döntenem valamilyen erőfeszítésről, mert felkeléstől lefekvésig életem minden aspektusát körülveszi a zene.

Ma sokkal többen, sokkal több platformon és sokkal több helyről játszanak, mint valaha. Konzolok, PC-k és mobiltelefonok mellett megjelent a streaming, a kiterjesztett és a virtuális valóság is. 2021-ben a streamek valósidőben hozzák el az összes eszközre a játékokat, amelyek olyan mértékben töltik ki az életünket, mint ma a zene. Reggeltől estig, tegyek bármit is, diszkréten vagy indiszkréten, hatással lesz játékos-életemre. Az internetes hűtőszekrényben lévő tojások száma összefügg a Simsekkel, a Teslával megtett távolság kihat a Need for Speedre, és hasonlók. Játék és élet egybemosódik.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés