Hat másodperc alatt feltörhető egy hitelkártya

2016. december 4. 9:30
Online fizetőrendszerek hiányosságait kihasználva, hat másodperc alatt feltörhetők Visa hitel- és betéti kártyák.

Az észak-angliai Newcastle Egyetem kutatói bemutatták, hogy hackerek pusztán találgatással bármilyen Visa kártyát hat másodperc alatt megtrükközhetnek. A különféle honlapokat megcélzó „elosztott találgatásos támadás” automatikusan és szisztematikusan generál különféle változatokat a kártya biztonsági adatairól.

A támadás kihasználja, hogy a jelenlegi online fizetőrendszerek nem szúrják ki a különféle oldalakról érkező többszörös érvénytelen fizetési kérelmeket. Sőt, a honlapok a kártyaadatok különböző kombinációit is kérhetik az online fizetés hitelesítéséhez, amivel még több adat halmozódik fel, és egyszerűbb összegyűjteni a részleteket. Ijesztően könnyű egy ilyen támadás, szinte csak laptop és internetkapcsolat kell hozzá.

A támadók online fizetőoldalakon találgatnak, a válaszokból kiderül, hogy eredményesen vagy sem. A kutatók szerint csak a Visa-hálózat támadható meg ezzel a módszerrel. A MasterCard központosított hálózata kevesebb mint tíz próbálkozásból képes azonosítani ezt az attakot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés