Rock Band VR

2017. január 9. 11:30

Darrell Etherington
TechCrunch
Tökéletes virtuálisvalóság-élmény a CES-en. Itt a várva várt minőségi VR-tartalom?

„Elég nehéz jó dolgokat csinálni VR-ban, a Harmonix hamarosan megjelenő Rock Band VR-je viszont tökéletesen passzol a médiumhoz. Mindig valódi rocksztárnak érezzük magunkat benne, alternatív valóságban váltjuk valóra álmainkat, gitározunk, és nagyon bejön. A VR megadja az igazi színpadélményt, ráadásul a játék is jó és szórakoztató.

A CES-en, a Harmonix bemutatón próbáltam ki a Nvidia VR-re fejlesztett játék GPU-jával. Az Oculus Riftre írt cucc a gitárunkat a virtuális valóságba repítő Touch kontrollerrel működik. Döbbenetesen jól, mert rengeteget hozzátesz az immerzív élményhez.

A Rock Band VR játékmenet élménye kicsit más, mint a hagyományos Rock Band játékoké. Az is jó benne, hogy nem éreztem, mennyire pocsékul gitároztam (nem vagyok nagy zenei tehetség), mégis remekül szórakoztam. Gyakran nem is kell követni a menetet, csinálom a dolgomat, relatíve minimális büntetéssel. A kreativitásért meg pluszpontok járnak. Sok-sok jutalmat kapunk, pluszkihívásokban mérettethetjük meg magunkat, például más helyre mehetünk a színpadon stb.

A tömeggel és zenésztársakkal folytatott interakció teszi még szenzációssá a VR-élményt. A Harmonix többet csinált egy szimplán jó játéknál: érezteti velünk a VR-ben lévő óriási potenciált, hogy a médium a jelenlegi állapotnál sokkal, de sokkal messzebbre juthat el.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés