Idén is lesz RobotArt verseny

2017. január 16. 11:30
A 100 ezer dolláros verseny második kiadásán is robotfestők mérettetnek meg egymás között. Bárki jelentkezhet rá.

A robotikus és egyben festő Andrew Conru közös nevezőre hozva két szenvedélyét, mindkét terület további fejlődését segítendő találta ki a 100 ezer dolláros éves nemzetközi RobotArt versenyt.

A verseny alapkoncepciója, hogy ember és technológia kapcsolatából váratlan és megdöbbentő módon fejlődhet tovább a kreativitás, művészet. Conru így szeretne hozzájárulni a robotika közeljövőjéhez.

A 2017-es, második kiírásra már (itt) jelentkezhetnek a csapatok. A robotfejlesztéssel és képfeldolgozással foglalkozó, plusz művészi érzékkel megáldott diákoknak és kutatóknak ideális versenyen nincs semmiféle korhatár, lényege, hogy különleges robotikus alkotások szülessenek. A robotok valódi ecsetet, vagy inkább ahhoz hasonló szerkezeteket használva alkotnak.

A részvétel ingyenes, bármilyen robotrendszer felhasználható. Legtöbben meglévő robotkarral dolgoznak, de saját fejlesztésű új hardver is szívesen látott. A versenyző csapatok kategóriánként maximum 6 festménnyel – általában referenciaképeket vagy más műalkotásokat átértelmező „eredeti művekkel” – nevezhetnek.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés