Célkövető lövedékek drónrajok ellen

2017. január 19. 14:30
Ember nélküli csónakrajok mellett a vélt nyomon követő, szükség esetén hatástalanító lövedékekkel gyarapodhat a U.S. Navy arzenálja.

A legtöbb modern hadsereg használ drónokat, így a rajtámadás valós fenyegetés az amerikai haditengerészet számára. A DARPA azonban máris előállt a megoldással: okos lövedékek. A védelmi ügynökség nemrég kötött 8 millió dolláros szerződést a Raytheon Rakéta Rendszerrel, hogy az egyik programjukban szereplő védelmi rendszer (MAD-FIRES) részeként a cég különféle célpontokat több irányból ultraprecízen követő, szükség esetén megsemmisítő lövedékeket fejleszt, tesztel.

Az okos lövedékeknek gyorsnak, hatékonynak és ugyanolyan pontosnak kell lenniük, mint a 20-40 kaliberes lőszert használó rakétáknak. Ez azt jelenti, hogy jöjjenek akárhonnan is a drónok, rakéták, repülők, robotrajok, a MAD-FIRES golyók mindet hatástalanítják.

A haditengerészet fejlesztési, tesztelési stádiumban lévő ember nélkül járőröző csónakrajai és az okos lövedékek jól szemléltetik a U.S. Navy technológiai irányát. Utóbbival 2018. márciusra készülhet el a Raytheon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés